Nieuws

Mannen aangehouden met illegaal vuurwerk en kind in de auto

Ter illustratie: Vuurwerk in een kofferbak.
De politie heeft twee mannen aangehouden omdat ze op de A50 illegaal vuurwerk in hun auto vervoerden. In de auto zat ook een kind. © ANP
WIJCHEN - De politie heeft twee mannen aangehouden omdat ze op de A50 illegaal vuurwerk in hun auto vervoerden. In de auto zat ook een kind.
Agenten controleerden het voertuig vrijdagavond in verband met een verdachte situatie. De mannen reden over de snelweg van Oss naar Wijchen. Op een N-weg bij Wijchen zette de politie de auto aan de kant. In de auto zaten twee volwassenen en een kind. In de kofferbak lagen 75 cobra’s, dat is illegaal knalvuurwerk.
Het vuurwerk is in beslag genomen en de beide verdachten, een 32-jarige Ossenaar en een 30-jarige man uit Den Bosch, zijn aangehouden. Het kind is door de agenten naar huis gebracht. De verdachten zijn verhoord op het politiebureau en mochten weer naar huis.
Tegen de mannen wordt een proces-verbaal opgemaakt dat voor verdere behandeling doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Strafblad

Het kopen, verkopen en afsteken van professioneel, illegaal vuurwerk zoals deze cobra's is strafbaar en wordt als een misdrijf bestempeld. De politie waarschuwt dat mensen die worden aangehouden een strafblad krijgen.
Ook tegen mensen die legaal consumentenvuurwerk op een verkeerde manier gebruiken wordt opgetreden. 'Dit levensgevaarlijk en veroorzaakt overlast en forse schade', schrijft de politie op hun site. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!