Nieuws

Bord met langste straatnaam van Nederland gestolen

Veertien dagen heeft het er gestaan: het bord in Duiven met de langste straatnaam van Nederland. Vrijdag is het bord bij de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort weggehaald. De drie palen waarop het bord rustte, zijn stille getuigen van de roof van het bord. © Omroep Gelderland
DUIVEN - Veertien dagen heeft het er gestaan: het bord in Duiven met de langste straatnaam van Nederland. Vrijdag is het bord bij de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort weggehaald. De drie palen waarop het bord rustte, zijn stille getuigen van de roof van het bord.
Eerder deze maand onthulden wethouder Gemma Tiedink van Duiven en de burgemeester van het Horsterpark de nieuwe straatnaam. Met de zeer lange naam - vijftig letters, vier spaties en een koppelteken - wilde Duiven negen jaar geleden al graag op symbolische wijze een herinnering creëren aan het belang van de landinrichtingscommissie voor de herinrichting van Duiven en Westervoort.
De tekst gaat verder onder de foto:
De onthulling twee weken geleden.
Veertien dagen heeft het er gestaan: het bord in Duiven met de langste straatnaam van Nederland. Vrijdag is het bord bij de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort weggehaald. De drie palen waarop het bord rustte, zijn stille getuigen van de roof van het bord. © Gemeente Duiven
Een bord kwam er nooit voor de verbinding tussen de Engelstraat en de Horsterparklaan, tot de gemeente er werk van maakte en een extra lange plaat liet vervaardigen. 
Wie het bord heeft gestolen is niet bekend. Ook is nog onduidelijk of Duiven het bord op korte termijn wil vervangen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!