Nieuws

Weer trekkers op de weg: geen boze boeren, maar uitgelaten scholieren

Weer trekkers op de weg, nu met uitgelaten scholieren
En weer reden er vandaag trekkers op de weg. Zoveel zelfs dat automobilisten in Doetinchem gedacht moeten hebben opnieuw in boerenacties verzeild te zijn geraakt. Maar schijn bedriegt: op die trekkers zaten vandaag eens geen boze boeren, maar uitgelaten scholieren.
DOETINCHEM - En weer reden er vandaag trekkers op de weg. Zoveel zelfs dat automobilisten in Doetinchem gedacht moeten hebben opnieuw in boerenacties verzeild te zijn geraakt. Maar schijn bedriegt: op die trekkers zaten vandaag eens geen boze boeren, maar uitgelaten scholieren.
De trekkers waren allemaal op weg naar het Zone College in Doetinchem. Niet vanwege een protest dus, maar vanwege de laatste schooldag van dit jaar. Op de trekker naar school. Niemand weet meer precies waarom het ooit begonnen is, maar het is inmiddels een echte traditie geworden aan het Zone College.

Indrukwekkend gezicht

Vorig jaar kwamen 140 scholieren met de trekker naar school. Dat was toen een nieuwe record. Dit jaar waren het er volgens de organisatie iets minder. Toch was het nog steeds een indrukwekkend gezicht om al die trekkers rond het schoolgebouw te zien.
Kijk hier naar de lange stoet van trekkers: (tekst gaat verder na de video)
Weer trekkers op de weg, nu met uitgelaten scholieren i.p.v. boze boeren
Voor de school stond een rijdende frietkraam, zodat hongerige leerlingen niet met trekker en al naar de nabijgelegen plaatselijke McDonalds rijden en zo voor verkeersoverlast zorgen. Het spektakel duurde van 07.30 tot 10.00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!