Nieuws

Huurmoordenaars Grote en Kleine Wolf kwart eeuw achter de tralies

Twee broers uit Oldebroek en Apeldoorn gaan een kwart eeuw achter de tralies voor meerdere moordpogingen in Twente en Gronau. De broers, met bijnamen Grote en Kleine Wolf, zijn volgens de rechtbank verantwoordelijk voor in totaal zeven aanslagen in 2017. De straffen komen overeen met de eisen van justitie. Volgens de rechtbank hebben ze kil en meedogenloos gespeeld met mensenlevens. © Omroep Gelderland
ALMELO - Twee broers uit Oldebroek en Apeldoorn gaan een kwart eeuw achter de tralies voor meerdere moordpogingen in Twente en Gronau. De broers, met bijnamen Grote en Kleine Wolf, zijn volgens de rechtbank verantwoordelijk voor in totaal zeven aanslagen in 2017. De straffen komen overeen met de eisen van justitie. Volgens de rechtbank hebben ze kil en meedogenloos gespeeld met mensenlevens.
Justitie noemt de twee 'hitmen in het leger van Godfather Simo.' Die laatste zou de opdrachtgever van de aanslagen zijn, met simpele telefoonberichtjes als: 'Stuur de Wolf, we gaan ze knallen.'
Het Openbaar Ministerie eiste eerder voor de rechtbank in Almelo celstraffen tot 25 jaar wegens twee moordaanslagen en het plan om een café waar veel Satudarah-leden kwamen met een kalasjnikov te beschieten.
Verslaggever Marjolein Deurlo was erbij toen de oudste van de broers voor de rechtbank verscheen. De tekst gaat verder na de video.
Het proces tegen Henri W. Beeld: Omroep Gelderland

'Godfather van Twente'

De broers zouden hebben gehandeld in opdracht van de 'godfather van Twente' Simo D., die momenteel zelf een celstraf uitzit in Duitsland wegens drugshandel.
De broers hebben consequent geweigerd namen te noemen van eventuele betrokkenen en beriepen zich 'voor hun eigen veiligheid' steeds op hun zwijgrecht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!