Nieuws

Gemeenteraad Nunspeet stemt in met omstreden appartementen

Het centrum van Nunspeet.
Op de locatie van het voormalige postkantoor in Nunspeet mogen appartementen gebouwd worden. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Bezwaren van omwonenden ten spijt, stemden de coalitiepartijen in met het voorstel, waardoor een meerderheid achter de plannen staat. © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Op de locatie van het voormalige postkantoor in Nunspeet mogen appartementen gebouwd worden. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Bezwaren van omwonenden ten spijt, stemden de coalitiepartijen in met het voorstel, waardoor een meerderheid achter de plannen staat.
door Rik Kapitein
Verschillende politieke partijen riepen in de vergadering op meer tijd te nemen voor het proces, om de omwonenden beter mee te kunnen krijgen in het plan. De coalitie wil echter snel doorpakken, en stemmen daarom voor het plan, om een complex met 21 appartementen te bouwen.

Naar de rechter

CDA-fractievoorzitter Koos Meijer heeft zijn bedenking tegen het bouwproces. Hij verwees in zijn betoog naar een uitspraak van de Raad van State. Die bepaalde woensdag namelijk dat een gemeenteraad ook het draagvlak van een buurt mee mag nemen in haar besluitvorming.
Meijer vreest dat, als dat draagvlak niet voor de stemming wordt gecreëerd, omwonenden naar de Raad van State zullen stappen. 'En daar kunnen ze dan ook nog wel eens gelijk krijgen. Dit kan nog een lang proces worden.'
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!