Nieuws

Arnhemmer krijgt werkstraf voor grootschalige anabolenhandel

Een 29-jarige man uit Arnhem is donderdag veroordeeld voor het op grote schaal produceren en verkopen van anabole steroïden en het telen van hennep. Daarvoor krijgt hij een werkstraf van 240 uur en moet hij 34.500 euro terugbetalen aan de staat. © archief Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 29-jarige man uit Arnhem is donderdag veroordeeld voor het op grote schaal produceren en verkopen van anabole steroïden en het telen van hennep. Daarvoor krijgt hij een werkstraf van 240 uur en moet hij 34.500 euro terugbetalen aan de staat.
De straf valt lager uit dan de eis van drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, en een boete van ruim 46.000 euro. De rechtbank vindt wél dat de misdaden ernstig genoeg zijn voor een langdurige gevangenisstraf. Toch ziet zij daarvan af, omdat er inmiddels zes jaar zijn verstreken sinds de man zijn handel uitvoerde. Daarnaast heeft de Arnhemmer zijn leven volgens de rechter inmiddels goed op de rit.
Een 30-jarige plaatsgenoot kreeg een werkstraf van zestig uur voor het vervalsen van officiële documenten en het telen van hennep. Drie andere verdachten in de zaak zijn vrijgesproken, omdat er niet genoeg bewijs is.

Grootschalige medicijnenhandel

Begin 2014 is er een groot onderzoek gestart naar de handel in en bereiding van anabole steroïden en geneesmiddelen. Toen zijn er een hoop medicijnen en een drugslaboratorium gevonden in een Arnhemse woning. Tijdens het onderzoek zijn ook twee hennepkwekerijen opgerold.
De 29-jarige Arnhemmer huurde het huis waar handhavers het lab vonden en hij beheerde de domeinnaam van de website waar de medicijnen werden verkocht. Daarnaast gebruikte hij zijn bankgegevens om bestellingen voor de handel te plaatsen. Die bestellingen bezorgde hij vervolgens ook weer op zijn naam.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!