Nieuws

Politie gaat actief op zoek naar drugslabs

Vaten in Buren.
De politie gaat binnenkort boerderijen en grote schuren in het buitengebied van de regio Rivierenland bezoeken op zoek naar drugslabs en wietplantages. Men wil op deze manier locaties opsporen en in kaart brengen die anders buiten het zicht van de politie zouden blijven. Er moet ook een preventieve werking van uitgaan, aldus een politiewoordvoerder. © Marco van Deick / Persbureau Heitink
BUREN - De politie gaat binnenkort boerderijen en grote schuren in het buitengebied van de regio Rivierenland bezoeken op zoek naar drugslabs en wietplantages. Men wil op deze manier locaties opsporen en in kaart brengen die anders buiten het zicht van de politie zouden blijven. Er moet ook een preventieve werking van uitgaan, aldus een politiewoordvoerder.
Burgemeester De Boer van Buren is blij met de actie: 'Er bevinden zich veel potentiële adressen voor de productie van drugs. Grote schuren genoeg in ons gebied.' De Boer vervolgt: 'De verleiding kan groot worden. Bijvoorbeeld bij een agrariër die stopt. Als je dan benaderd wordt door criminelen, kan het financieel interessant lijken om mee te werken. Maar als je tegen dit soort gasten één keer ja zegt, kom je er niet meer vanaf.’'
Er wordt in de regio steeds meer drugsafval gedumpt. Afgelopen maandag nog werd in het buiten gebied van Buren meer dan 200 jerrycans en vaten aangetroffen met restafval van chemicaliën die vermoedelijk gebruikt zijn bij de productie van drugs. Eerder dit jaar waren er ook al dumpingen in de gemeente Neder-Betuwe en West-Betuwe.
In Tiel en Culemborg werden onlangs ook meerdere personen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij wapenhandel en het vervaardigen van synthetische drugs.
De politie vraagt ook nadrukkelijk de hulp van het publiek. Wie wat gezien heeft, kan dit melden, eventueel ook anoniem.