Nieuws

St. Annastraat in Nijmegen krijgt snelfietsroutes

artist impression (gemeente Nijmegen)
De ventwegen van de St. Annastraat worden snelfietsroutes. Tegelijk worden enkele knelpunten op de weg aangepakt. De gemeente verbetert de looproutes, oversteekplaatsen en de entree naar het stadscentrum krijgt nieuwe grote bomen. Het gaat om het deel tussen de Spoorkuil en het Keizer Karelplein.
NIJMEGEN - De ventwegen van de St. Annastraat worden snelfietsroutes. Tegelijk worden enkele knelpunten op de weg aangepakt. De gemeente verbetert de looproutes, oversteekplaatsen en de entree naar het stadscentrum krijgt nieuwe grote bomen. Het gaat om het deel tussen de Spoorkuil en het Keizer Karelplein.
De start van het werk is gepland op maandag 6 januari en het duurt tot het najaar. Tijdens de Vierdaagse is een pauze ingepland en is de weg geheel beschikbaar.

Sluipverkeer voorkomen

In de loop van het project krijgt de St. Annastraat twee afslagen minder die het verkeer doorkruisen. Doel is om het verkeer zoveel mogelijk op de hoofdwegen te houden en sluipverkeer in de wijken te voorkomen. Enkele bedrijven combineren hun werkzaamheden met het project. Onder andere voor glasvezel, water, elektra en gas.

Bereikbaarheid

Aan de kant waar niet gewerkt wordt, rijden fietsers in 2 richtingen over de ventweg. Het doorgaande autoverkeer heeft bij de aanleg van de snelfietsroute nauwelijks hinder van de werkzaamheden.
Het werk op de hoofdrijbaan gebeurt buiten de spits. Tijdens het werk zijn de woningen altijd te voet bereikbaar en waar niet gewerkt wordt kan gewoon geparkeerd worden.

Duurzaamheid

Bij de herinrichting van de St. Annastraat past de gemeente meerdere duurzame technieken toe. Zo koppelen ze de straat af van het riool. Het water gaat rechtstreeks naar de nieuwe bomen via een slim infiltratiesysteem. Er komen meer en grotere plant- en boomvakken. De nieuwe en op termijn grotere bomen moeten zorgen voor meer schaduw. De lantaarnpalen krijgen ledverlichting.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!