Nieuws

Vrees voor wapens tijdens gevecht Badr en Rico, Marcouch wil preventief fouilleren

Arnhem vreest voor vechtpartijen en ongeregeldheden rond een kickboksgala komende zaterdag in GelreDome. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat 'personen met antecedenten op het gebied van geweld en wapens' het gala gaan bezoeken. Daarom heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten dat er in een groot deel van het Arnhemse centrum preventief gefouilleerd mag worden. © ANP
ARNHEM - Arnhem vreest voor vechtpartijen en ongeregeldheden rond een kickboksgala komende zaterdag in GelreDome. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat 'personen met antecedenten op het gebied van geweld en wapens' het gala gaan bezoeken. Daarom heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten dat er in een groot deel van het Arnhemse centrum preventief gefouilleerd mag worden.
De maatregel gaat in op zaterdag 21 december om 12.00 uur. Die avond vindt de strijd om de wereldtitel tussen de kemphanen plaats in het Arnhemse GelreDome. Zondag om 05.00 uur loopt de maatregel af.

Ontmoetingsplek voor criminelen

Ervaring leert dat dit soort evenementen bezoekers trekt uit criminele kringen, (harde kern) voetbalsupporters en motorclubs, zo valt in het besluit te lezen. Zij gebruiken deze evenementen als ontmoetingsplek, en het is volgens de gemeente bekend dat dit groepen zijn die 'confrontaties en geweldgebruik niet schuwen'.
De maatregel geldt rondom GelreDome, het centraal station en in het horecagebied.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.