Nieuws

Vet keert terug bij De Graafschap in kraker tegen Volendam

Jonk en Snoei staan vrijdag weer tegenover elkaar in een belangrijke wedstrijd (foto Wil Kuijpers)
Javier Vet kan in de topper tegen FC Volendam waarschijnlijk weer rekenen op een basisplaats. De middenvelder lijkt Jeremy Helmer te vervangen.
DOETINCHEM - Javier Vet kan in de topper tegen FC Volendam waarschijnlijk weer rekenen op een basisplaats. De middenvelder lijkt Jeremy Helmer te vervangen.
De Graafschap zit in een flinke sportieve dip. De Achterhoekers verloren weliswaar pas één wedstrijd, maar wachten nu al vier weken op een overwinning. Na de smadelijke nederlaag bij Jong AZ volgden drie teleurstellende gelijke spelen. Een sportieve crisis ligt dan ook op de loer, zeker nu vrijdag het uitduel met het verrassend presterende FC Volendam nog volgt.
FC Volendam en De Graafschap hebben exact evenveel punten en delen in de eerste divisie de derde plaats met 36 punten. Koploper sc Cambuur heeft er zes meer. Jong Ajax staat tweede, maar doet niet mee in de strijd om promotie. Vrijdag is de laatste speelronde voor de winterstop. 
Javier Vet keert waarschijnlijk terug in de basis
Tegen het al weken fris spelende Volendam, onder leiding van Wim Jonk, keert Javier Vet waarschijnlijk terug op het middenveld. Achter de namen van Toine van Huizen en Jeremy Helmer staat nog een vraagteken. Het duo trainde woensdag op het kunstgras van sportcomplex De Bezelhorst apart van de groep. 

Nijland ontbreekt

Trainer Snoei lijkt verder geen opvallende wijzigingen aan te brengen in zijn opstelling. Als Van Huizen niet kan spelen, neemt Jasper van Heertum zijn positie over. Stef Nijland ontbrak op de training. Hij kampt al een aantal dagen met hamstringklachten en bleef op het stadion. Eerder dit seizoen won De Graafschap thuis met 2-0 van Volendam.
Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Breinburg; Van Mieghem, Seuntjens en Hamdaoui
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!