Nieuws

Boeren veroorzaken verkeerschaos in Nijmegen

NIJMEGEN - In de binnenstad van Nijmegen hebben boze boeren woensdagavond een verkeerschaos veroorzaakt. Op het Keizer Karelplein stonden tientallen trekkers stil, met lange files tot gevolg.
Politie en gemeente hebben op het plein gesproken met de actievoerders, meldde een politiewoordvoerder.
Een correspondent ter plaatse liet weten dat de boeren moesten vertrekken, omdat anders de ME zou worden ingeschakeld. Daar hebben de boeren gehoor aan gegeven. Ze stapten in hun trekkers en reden in colonne over de Graafseweg richting Wijchen en de A73. Het verkeer kwam langzaam weer op gang.
Beelden van de actie (tekst gaat verder onder de video):
Boeren veroorzaken verkeerschaos in Nijmegen

Protest bij provinciehuis

Honderden actievoerders verzamelden zich vanochtend met hun trekkers bij het provinciehuis in Arnhem om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Inmiddels zijn ze weer op weg naar huis, waardoor het op verschillende plekken muurvast staat.

Blokkade op A12

Zo stond op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens zo'n 22 kilometer file doordat boeren de weg hadden versperd. Bij knooppunt Oud-dijk moest de politie in actie komen om spookrijdende trekkers te laten keren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!