Nieuws

Terugkerende boeren blokkeren A12; meer dan 20 kilometer file

Trekkers op de weg rond Arnhem.
Rond Arnhem stonden woensdagmiddag en -avond lange files door terugkerende boeren. De Pleijroute liep volledig vast en op de A12 richting Oberhausen stond tussen knooppunt Grijsoord en Beek meer dan 20 kilometer file. Volgens Rijkswaterstaat versperden boze boeren bij Beek de snelweg. © @WIS_JanvA
ZEVENAAR - Rond Arnhem stonden woensdagmiddag en -avond lange files door terugkerende boeren. De Pleijroute liep volledig vast en op de A12 richting Oberhausen stond tussen knooppunt Grijsoord en Beek meer dan 20 kilometer file. Volgens Rijkswaterstaat versperden boze boeren bij Beek de snelweg.
Honderden actievoerders verzamelden zich 's ochtends met hun trekkers bij het provinciehuis in Arnhem om te protesteren tegen het stikstofbeleid.
Commissaris van de Koning John Berends bedankte de boeren voor hun komst. Maar zei dat ze niet de enige zijn die worden getroffen door de stikstofmaatregelen, en dat er nu eenmaal maatregelen nodig zijn.
Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)
Terugkerende boeren blokkeren A12; meer dan 20 kilometer file

Ook file op A15

Rond 14.30 uur verlieten de eerste boeren de Markt voor het provinciehuis. Ze namen massaal de Pleijroute, die daardoor dichtslibde. 
Behalve op de Pleijroute en de A12 veroorzaakten de boeren ook een lange file op de A15. Tussen de afrit Leerdam en Tiel-West stond zo'n 11 kilometer. 

Lees ook ons liveblog over de boerenacties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!