Nieuws

Windmolens AVRI-terrein Geldermalsen vrijdag in bedrijf

De windmolens op de voormalige vuilnisstortplaats van de AVRI in Geldermalsen gaan binnenkort energie opwekken. Het wachten is nog op de kabelaansluiting op het elektriciteitsnet. Naar verwachting zal dat vrijdag gebeuren en gaan de wieken ook daadwerkelijk draaien. De drie windmolens leveren voor zo'n 13.000 huishoudens groene stroom.
GELDERMALSEN - De windmolens op de voormalige vuilnisstortplaats van de AVRI in Geldermalsen gaan binnenkort energie opwekken. Het wachten is nog op de kabelaansluiting op het elektriciteitsnet. Naar verwachting zal dat vrijdag gebeuren en gaan de wieken ook daadwerkelijk draaien. De drie windmolens leveren voor zo'n 13.000 huishoudens groene stroom.
900 leden van burgercoöperatie Betuwewind investeerden mee in het windpark en zijn eigenaar van de molens. Betuwewind is een project waar de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe (BWB) aan deelneemt. De coöperatie heeft als doel het gebruik van windenergie en andere vormen van duurzame energie te bevorderen. De drie windmolens hebben een hoogte van 120 meter en de wieken hebben een doorsnede van 135 meter. Totaal levert het park zo'n 35.000 Megawatt per jaar op.