Nieuws

Jeugddetentie en jeugd-tbs voor poging doodslag Silvolde

De rechtbank in Arnhem heeft een achttienjarige man uit Silvolde veroordeeld tot tien maanden jeugddetentie voor een poging tot doodslag. Daarnaast krijgt hij jeugd-tbs opgelegd, ook wel bekend als de PIJ-maatregel. © ANP
ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft een achttienjarige man uit Silvolde veroordeeld tot tien maanden jeugddetentie voor een poging tot doodslag. Daarnaast krijgt hij jeugd-tbs opgelegd, ook wel bekend als de PIJ-maatregel.
De man stak op 31 mei van dit jaar een zestienjarige jongen in zijn rug en de zijkant van het lichaam na een ruzie bij jongerencentrum De Lichtenberg in Silvolde. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op, maar kon na een kort bezoek aan het ziekenhuis wel weer naar huis.
De Silvoldenaar deed een beroep op noodweer, omdat het slachtoffer hem eerst met het mes zou hebben aangevallen. De rechtbank ging daar niet in mee en wees het beroep op noodweer af.
Naast de celstraf en de PIJ-maatregel moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van 850 euro betalen.
Het steekincident in mei stond niet op zichzelf. In de regio vonden dit jaar al meerdere incidenten plaats. Voor burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek was dit afgelopen zomer reden om met jongeren in gesprek te gaan over wapenbezit. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!