Instellingen

De deelauto komt naar Berkelland en Bronckhorst

In twintig grote plattelandsgemeenten moeten 49.000 extra deelauto's komen. Minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) tekent hiervoor een akkoord met tal van partijen en de gemeenten. In Gelderland doen de gemeenten Berkelland en Bronckhorst mee. © ANP
BORCULO - In twintig grote plattelandsgemeenten moeten 49.000 extra deelauto's komen. Minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) tekent hiervoor een akkoord met tal van partijen en de gemeenten. In Gelderland doen de gemeenten Berkelland en Bronckhorst mee.
Zowel organisaties als bedrijven en huishoudens kunnen auto's ter beschikking stellen om te delen met anderen. In steden zijn al veel deelauto's, 'maar het is juist ook een oplossing voor regio's waar afstanden langer zijn', zegt minister Van Veldhoven.
Volgens onderzoek van de stichting Natuur & Milieu staat een auto gemiddeld 23 uur per dag stil. Een auto delen zorgt niet alleen voor 8 tot 13 procent minder uitstoot van koolstofdioxide (CO2), ook verlaagt het de parkeerdruk, aldus Van Veldhoven.
In 2019 zijn er zo'n 115.000 autodelers bijgekomen ten opzichte van 2018. Dit jaar maken meer dan een half miljoen mensen gebruik van een deelauto. Dat aantal moet de komende tijd groeien naar zo'n 700.000 autodelers in 2021.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!