Nieuws

Vitesse is voor rust al klaar met amateurs Odin'59

ARNHEM - Vitesse heeft met speels gemak de achtste finales van het bekertoernooi bereikt. Odin'59 werd met een 4-0 nederlaag terug naar Heemskerk gestuurd.
Voor rust was het veredelde' oefenpotje' in GelreDome al beslist. Vitesse kwam wat langzaam op gang, maar na de eerste goal ging het ineens snel. De Slowaak Bero bediende met een steekpass spits Buitink die met een subtiel balletje voor de 1-0 zorgde. Daarmee brak Buitink de ban en gaf het ijverige Vitesse even vol gas.

Sterke Vroegh

De jacht op meer goals leidde al snel tot de 2-0. Darfalou profiteerde van een fout van Meendering die iets te laat uit zijn doel kwam. De pass van Linssen was echter op maat en de Algerijn kopte feilloos raak. Weer enkele minuten later maakte de goed spelende Vroegh er al 3-0 van. In de kluts, na goed werk van Lelieveld, drukte de middenvelder af. Het duel was daarmee al vroegtijdig beslist.
Max Clark op avontuur (foto Wil Kuijpers)

Linssen als aangever

Vlak voor rust kopte Tomas Hajek de vierde treffer tegen de touwen. Weer was Linssen de aangever. Het was de eerste goal van de Tsjech in Arnhemse dienst. Tussendoor kreeg Vitesse overigens nog meer kansen, maar Odin'59 bleef een grotere afstraffing bespaard.
In de tweede helft gebeurde weinig en speelde Vitesse mat en flets. Invaller Grot was nog wel even dichtbij de 5-0 met een kopbal en later waren er nog kansen voor Bero en Bazoer, maar Vitesse stelde na rust teleur. De equipe van Oosting, in de tweede helft zonder Linssen, verzuimde zo het publiek meer leuke momenten te geven en aan klantenbinding te doen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!