Nieuws

Einde dreigt voor verhuurder van kamelen, flamingo's en vogelspinnen

APPELTERN - Het voortbestaan van Bert's Animal Verhuur in Appeltern hangt aan een zijden draad. Dat bleek dinsdag tijdens een zitting in de rechtbank in Arnhem. Eigenaar Bert Roelofs wil via de rechter voorkomen dat de gemeente West Maas en Waal hem dwingt met de verhuur van dieren te stoppen.
door Ton Arbouw
Het bedrijf verhuurt al sinds 1998 dieren voor bijvoorbeeld films, evenementen en feestjes. Het bedrijf heeft een ruime collectie aan levende dieren. Zo heeft het bedrijf kamelen, geiten, flamingo's, pythons en vogelspinnen. Maar het zit in Appeltern op een plek die in strijd is met het bestemmingsplan.
Roelofs heeft zelfs plannen van het bedrijf ook een kleine dierentuin te maken. De gemeente wilde hier wel aan meewerken en dan meteen het bestemmingsplan aanpassen, maar onlangs werd die beslissing teruggedraaid. Dat gebeurde omdat volgens de gemeente niet alle benodigde stukken werden aangeleverd.

Overlast omwonenden

Omwonenden van Bert's Animal Verhuur klagen al jaren over overlast door het bedrijf. Op de zitting vandaag vertelde één van hen dat het vrachtverkeer er dag en nacht doorgaat. Daarom hadden omwonenden ook eerder van de gemeente geëist dat er gehandhaafd zou worden op de bestemming van het terrein.
Inmiddels heeft de gemeente meer dan een ton aan dwangsommen opgelegd, die nog niet zijn betaald. Nu medewerking aan een dierentuin is stopgezet en er geen uitzicht is op een bestemmingsplanwijziging wil de gemeente de verhuur stoppen.

'Ontslag van 20 medewerkers'

Hoe de gemeente dat wil gaan doen is niet duidelijk. Volgens Bert Roelofs zou dat het einde van zijn bedrijf betekenen en het ontslag van zijn ruim 20 medewerkers.
De rechter doet nog deze week uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!