Nieuws

Zonnepark in Bennekom stap dichterbij

Zonnepanelen.
Bennekom krijgt waarschijnlijk een zonnepark van meer dan 10 hectare. Het gemeentebestuur wil, ondanks verzet van omwonenden, het park bij voormalig landgoed Nergena mogelijk maken. © ANP
BENNEKOM - Bennekom krijgt waarschijnlijk een zonnepark van meer dan 10 hectare. Het gemeentebestuur wil, ondanks verzet van omwonenden, het park bij voormalig landgoed Nergena mogelijk maken.
De panelen voor zonnepark Nergena zullen minimaal 20 jaar in het Binnenveld blijven liggen en tot 2.350 huishoudens voorzien van duurzame elektriciteit, meldt projectontwikkelaar LC Energy.

Raad aan zet

Of het grote zonnepark er daadwerkelijk komt, is nog geen besloten zaak. De raad van de gemeente Ede, waar Bennekom onder valt, moet er nog toestemming voor geven.
Volgens het bestemmingsplan is het park nu niet toegestaan, omdat het op agrarische grond gepland staat. De gemeente wil nu afwijken van het bestemmingsplan, maar heeft dan de steun van de raad nodig. 
Als de politiek niet akkoord gaat, krijgt de ontwikkelaar geen vergunning voor het zonnepark. Op 9 januari praat de gemeenteraad er over. 

Hobbel weggenomen

Afgelopen donderdag werd een belangrijke hobbel voor het plaatsen van zonnevelden op agrarische grond in de gemeente Ede weggenomen. De gemeenteraad besloot dat grote zonnevelden, die logischerwijs op grote stukken boerengrond kunnen komen, worden toegestaan. Zonnevelden groter dan twee hectares waren daarvoor niet mogelijk.