Nieuws

Nieuwjaarsfeest in Nijmeegse bioscoop afgeblazen: 'Ernstige twijfels bij organisator'

De bioscoop van Pathé in Nijmegen.
Het New Years Eve Festival in de Nijmeegse vestiging van bioscoop Pathé gaat niet door. Het evenement stond gepland voor de jaarwisseling, maar de stekker is eruit getrokken. De organisatie kijkt naar een oplossing voor mensen die al kaarten hebben gekocht. © Wikipedia
NIJMEGEN - Het New Years Eve Festival in de Nijmeegse vestiging van bioscoop Pathé gaat niet door. Het evenement stond gepland voor de jaarwisseling, maar de stekker is eruit getrokken. De organisatie kijkt naar een oplossing voor mensen die al kaarten hebben gekocht.
Onder meer Freddy Moreira en Afro Bros zouden hun opwachting maken in de verschillende bioscoopzalen. Het urban feest, dat de hele nacht zou duren, kan nu dus geen doorgang vinden. 
'Wij wachten op de officiële brief van de gemeente en zullen op basis daarvan de nodige stappen ondernemen', laat de organisatie weten. Die organisatie zegt dat burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen geen vergunning wil verlenen voor het feest.

Twijfels bij organisatie

De burgervader zelf laat weten dat dit klinkklare onzin is. 'Er liep een vergunningsaanvraag, maar die was nog niet afgerond. Wel werden er gesprekken met Pathé en de organisator gevoerd', stelt hij.
Bruls is er niet rouwig om dat het feest niet doorgaat. 'Er komt een bepaald publiek af op dit soort feesten. Dat vraagt om een uitstekende organisatie. We hadden ernstige twijfels bij deze organisator op basis van ervaringen uit het verleden.'
Uiteindelijk zou Pathé op basis van de gesprekken zelf de stekker uit het evenement hebben getrokken, stelt Bruls. Pathé Nijmegen beaamt dit: 'Afspraken tussen ons en de organisator werden ook niet nagekomen. Uiteindelijk hebben we besloten om onze locatie niet aan ze te verhuren', schetst theatermanager Peter van der Schans.

Al kaarten verkocht

Wat er gaat gebeuren voor mensen die al een kaartje hebben gekocht, wordt later deze week duidelijk. Op Facebook waren ruim duizend mensen geïnteresseerd in het evenement. 'Aan de bezoekers vragen wij om alstublieft geduld te hebben', besluit de organisatie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!