Nieuws

Farmers Defence Force roept boeren op acties bij distributiecentra uit te stellen

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op acties bij distributiecentra uit te stellen. De organisatie doet dat dinsdag omdat ze in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad. De acties stonden voor woensdag gepland. © archief ANP
Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op acties bij distributiecentra uit te stellen. De organisatie doet dat dinsdag omdat ze in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad. De acties stonden voor woensdag gepland.
De rechter in Lelystad bepaalde dinsdag dat boeren de bevoorrading van supermarkten niet mogen blokkeren, op straffe van een dwangsom van 100.000 euro per locatie. 'Wij gaan in hoger beroep, maar zolang wij nog geen andere uitspraak hebben, roepen wij jullie op hieraan (geen actie voeren, red.) te voldoen', aldus FDF.
'We zijn monddood gemaakt', stelt voorman Mark van den Oever van FDF. 'We mogen geen uitlatingen doen in pers etc.'

Spoedeisend belang ontbreekt

Een snel hoger beroep in het conflict is niet mogelijk, heeft het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden dinsdag besloten. Dat heeft FDF bekendgemaakt. Farmers Defence Force wilde nog op dinsdag in hoger beroep een uitspraak van het gerechtshof. Maar een 'turbospoedappel' is niet mogelijk mede omdat een 'spoedeisend belang' ontbreekt, meldt het hof in een schrijven aan het Farmers Defence Force. 'Het wijzen van arrest voor het einde van het jaar is niet realistisch', voorspelt het hof. Het document met de beslissing werd door de FDF zelf verspreid via Facebook.
Protesten in Gelderland zouden worden gehouden in Apeldoorn (Hanos), Elst (Jumbo), Oosterhout (Lidl), Nijkerk (Boni), Geldermalsen (Albert Heijn) en Groenlo (Aldi).
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!