Nieuws

Handbalsters alsnog genomineerd voor sportploeg van het jaar

De Nederlandse handbalvrouwen zijn alsnog genomineerd voor de titel sportploeg van het jaar. Die nominatie volgt op het winnen van het wereldkampioenschap zondag in Japan. © ANP
ARNHEM - De Nederlandse handbalvrouwen zijn alsnog genomineerd voor de titel sportploeg van het jaar. Die nominatie volgt op het winnen van het wereldkampioenschap zondag in Japan.
Eigenlijk kwam het succes te laat voor een nominatie, want volgens de regels van de verkiezing wordt gekeken naar prestaties tussen 1 december 2018 en 30 november 2019. Bij hoge uitzondering past sportkoepel NOC*NSF  de regels nu aan, vanwege het buitengewone succes van de Nederlandse handbalvrouwen.

Nog meedingen?

'Vanaf het moment dat de Nederlandse handbalvrouwen dit fantastische resultaat hebben bereikt, hebben wij ons afgevraagd of het mogelijk zou zijn om dit team nog mee te laten dingen naar de sportprijzen van 2019', aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF. De vakjury heeft daarna ook meteen besloten de ploeg te nomineren.

Polman

De Arnhemse Estavana Polman heeft die schifting in de categorie sportvrouw niet gehaald. De vakjury onder leiding van oud-volleyballer Bas van de Goor heeft haar wel opnieuw beoordeeld, zegt van de Goor tegen de NOS, maar ze is alsnog niet genomineerd. 
De handbalploeg neemt het woensdag in de verkiezing op tegen Ajax, de Oranje-voetbalsters, de roeiers van de dubbelvier en de baanwielrenners van de teamsprint. Het Sportgala wordt woensdag vanaf 20.30 uur live uitgezonden op NPO 1.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!