Nieuws

Boeren beloven bevoorrading supermarkten niet te blokkeren

Boeren van Farmers Defence Force betreden de rechtbank in Lelystad.
De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) belooft de bevoorrading van supermarkten niet te blokkeren op woensdag, dat meldt de advocaat van de groep tijdens een zitting in Lelystad. De brancheorganisatie voor supermarkten (CBL) wil dat de rechter blokkades verbiedt. Dinsdag om 11.00 uur volgt een uitspraak. © ANP
LELYSTAD - De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) belooft de bevoorrading van supermarkten niet te blokkeren op woensdag, dat meldt de advocaat van de groep tijdens een zitting in Lelystad. De brancheorganisatie voor supermarkten (CBL) wil dat de rechter blokkades verbiedt. Dinsdag om 11.00 uur volgt een uitspraak.
Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) stapte naar de rechter, omdat de agrarische actiegroep Farmers Defence Force distributiecentra of winkels dreigde te blokkeren. Op die manier wilden de boeren zorgen voor lege winkelschappen. Waar die acties precies plaats zouden vinden, is niet bekend.
De advocaat van FDF geeft aan dat er nooit plannen waren voor een blokkade: hij noemt dat 'nepnieuws'. De actiegroep geeft verder aan dat er mogelijk wel acties komen bij distributiecentra. De NOS meldt dat de boeren in de rechtszaal vertelden dat dat mogelijk ook tot 'wat hinder' zal leiden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!