Nieuws

Eindelijk: stadhuis Apeldoorn gaat weer open

Het duurde even, maar sinds deze maandag kunnen veel medewerkers van de gemeente Apeldoorn weer aan de slag in het vernieuwde stadhuis op het Marktplein. Begin volgend jaar zijn de publieksbalies ook open. © Google Maps
APELDOORN - Het duurde even, maar sinds deze maandag kunnen veel medewerkers van de gemeente Apeldoorn weer aan de slag in het vernieuwde stadhuis op het Marktplein. Begin volgend jaar zijn de publieksbalies ook open.
De renovatie van het stadhuis begon anderhalf jaar geleden. Er werd verbouwd en verduurzaamd; er werden onder meer isolerend glas en zonnepanelen aangebracht. De aloude loketten zijn vervangen door een grote publieksruimte waar medewerkers rondlopen om mensen te helpen.
Naar verwachting gaan op 27 januari aan het begin van de middag de balies open voor Apeldoorners die op het gemeentehuis hun zaken willen regelen. Daar worden vanaf dat moment ook de afspraken gepland. Tot die tijd is het pand aan de Deventerstraat 46 geopend.
Verantwoordelijk wethouder Wim Willems: 'Heel mooi, dat we na anderhalf jaar intensief verbouwen het stadhuis weer in gebruik kunnen nemen. En dat we onze inwoners weer vanaf één plek van dienst kunnen zijn, in een gebouw dat weer helemaal van deze tijd is.'
Op 1 februari wordt de heropening gevierd. De viering is openbaar.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!