Nieuws

Wehl spaart meer dan 700 euro door niet te hard te rijden

Maandagochtend vroeg stond de meter op iets meer dan 700 euro.
De laatste centen zijn maandagochtend bij elkaar gereden aan de Koksgoedweg in Wehl. Daar stond de afgelopen vier weken een snelheidsmeter die tot tien cent in een digitale spaarpot stopte als een bestuurder zich aan de snelheidslimiet van 30km/uur hield. De totale opbrengst gaat naar speeltoestellen voor kinderen in de wijk. © Omroep Gelderland.
WEHL - De laatste centen zijn maandagochtend bij elkaar gereden aan de Koksgoedweg in Wehl. Daar stond de afgelopen vier weken een snelheidsmeter die tot tien cent in een digitale spaarpot stopte als een bestuurder zich aan de snelheidslimiet van 30km/uur hield. De totale opbrengst gaat naar speeltoestellen voor kinderen in de wijk.
Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)
Wehl spaart meer dan 700 euro door niet te hard te rijden
Mensen die wonen aan de Koksgoedweg in Wehl maakten zich zorgen over de hoge snelheid van auto's door hun straat. Veilig Verkeer Nederland plaatste daarom in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid een snelheidsmeter. De afgelopen weken hield de meter bij hoeveel automobilisten zich aan de snelheidslimiet hielden.
Luister hieronder naar wat buurtbewoonster Yvonne van Waegeningh zegt over de snelheidsmeting:

Tien cent

Iedere bestuurder van een motorvoertuig die niet te hard reed, was geld waard. Afhankelijk van hoelang de automobilist zich op de weg aan de snelheidslimiet hield, werd een bedrag tussen de 1 en 10 cent aan de spaarpot toegevoegd. Maandagochtend stond de teller op iets meer dan 700 euro.
De gemeente draait op voor de kosten. Zij hadden het maximale bedrag op 1500 euro gezet. Het geld komt uit het wijkbudget en moest dan ook besteed worden in de wijk.
Het gespaarde geld gaat dan ook naar een buurtinitiatief. Gekozen is om het te besteden aan speeltoestellen. Buurtbewoonster Yvonne van Waegeningh: 'Omdat er zo hard gereden wordt, wil je ook niet dat je kinderen op straat spelen.'

Resultaat

De eerste resultaten wijzen uit dat ongeveer de helft van de automobilisten zich aan de snelheid houdt op de Koksgoedweg. De resultaten worden nog nagemeten, voordat hier definitief iets over gezegd kan worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!