Nieuws

Iedereen in Arnhem verdient een warme jas

Warme jassen voor een nieuwe eigenaar.
Een winterjas voor iedereen die een warme jas nodig had. In Arnhem was zondag een inzameling naar Iers voorbeeld. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een winterjas voor iedereen die een warme jas nodig had. In Arnhem was zondag een inzameling naar Iers voorbeeld.
Het initiatief begon ooit in de Ierse hoofdstad Dublin: Warm for winter. Mensen hingen hun oude jassen aan een brug en wie een warme jas kon gebruiken nam er een mee. Boy Breuker uit Arnhem las hierover en besloot het initiatief naar zijn eigen stad te brengen.
Iedereen in Arnhem verdient een warme jas
'Het geeft toch een waanzinnig gevoel als je anderen kunt helpen. Zeker in deze periode van het jaar. Heel Arnhem warm', aldus de initiatiefnemer. Hij benaderde hulpinstanties zoals het Leger des Heils en de voedselbank in Arnhem om zijn idee voor het voetlicht te brengen.
Tijdens de kerstmarkt, zondag in Arnhem, was het zover. Wie wilde doneren mocht tegenover het filmhuis Focus een winterjas aan het hek van de Sint Jansbeek in de Broerenstraat ophangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!