Nieuws

Kringloopwinkel kan doorstarten in Beneden-Leeuwen

Kringloopwinkel De Oude School waarvan het filiaal in Beneden-Leeuwen vrijdag 13 september volledig in vlammen opging, kan een doorstart maken in Beneden-Leeuwen. Het bedrijfsmagazijn aan de Waterstraat dat door een sloopbedrijf beschikbaar werd gesteld, mag de komende jaren ook als winkel open, ook al zit er geen winkelbestemming op. Dat heeft de gemeente West Maas en Waal besloten. © Sebastiaan van Emmerloot
BENEDEN-LEEUWEN - Kringloopwinkel De Oude School waarvan het filiaal in Beneden-Leeuwen vrijdag 13 september volledig in vlammen opging, kan een doorstart maken in Beneden-Leeuwen. Het bedrijfsmagazijn aan de Waterstraat dat door een sloopbedrijf beschikbaar werd gesteld, mag de komende jaren ook als winkel open, ook al zit er geen winkelbestemming op. Dat heeft de gemeente West Maas en Waal besloten.
'Toen we dat hoorden, moesten we wel even een klein traantje laten', vertelt eigenaar Co van Lith van de kringloopwinkel. Hij is druk bezig met het inrichten van de 2.500 vierkante meter nieuwe winkel. De afgelopen weken hebben mensen massaal nieuwe spullen ingebracht om de winkel een doorstart te kunnen laten maken. Met een week of zes zal de winkel op orde zijn en komt er een feestelijke heropening. Mensen kunnen ook nu al terecht. 

Niet te blussen

De brandweer rukte vrijdag de 13e met veel wagens uit naar de kringloopwinkel, nadat er brand uitbrak bij de roldeur. Er waren ongeveer twintig medewerkers aanwezig, maar die konden de brand niet meer blussen omdat het te snel ging. Rookwolken waren tot in de verre omtrek zichtbaar. Er vielen geen gewonden.
Op de vestiging in de nieuwe hal aan de Waterstraat werken ongeveer 10 mensen, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Oude School heeft ook vestigingen in Wijchen en Druten.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!