Nieuws

VIDEO | Grote brand op Industriepark Kleefse Waard

ARNHEM - Vrijdagavond is een grote brand uitgebroken op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem-Noord. De brand is ontstaan in een droogoven van een houtbewerkingsbedrijf. Er zijn geen mensen gewond geraakt.
Rond 01.15 uur 's nachts was de brand onder controle. Het zou gaan om het bedrijf Platowood. In de droogoven zit ongeveer 70 kuub hout. Dit veroorzaakte in de omgeving van Westervoort veel stank en rook en maakt dat de vlammen moeilijk te blussen zijn.

NL alert

De brandweer heeft rond 22.30 uur een NL-Alert verstuurd waarin werd gewaarschuwd voor rookontwikkeling in de buurt. De droogoven is vrijstaand en wordt gebruikt om hout te verwerken. Toen de brand uitbrak waren er enkele medewerkers aanwezig in het naastgelegen bedrijf. Zij zijn snel in veiligheid gebracht. Naastgelegen panden zijn natgehouden om te voorkomen dat de brand over zou slaan.
De brand brak rond 19.30 uur uit. De brandweer heeft snel moeten opschalen en is met drie blusvoertuigen naar de locatie gegaan. De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!