Nieuws

Ziekenhuisbaas aanwezig op informatieavond over toekomst SKB

SKB.
Ziekenhuisbaas Chrit van Ewijk is woensdagavond aanwezig op een openbare informatieavond in Groenlo over de toekomst van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Ook de voorzitter van de Raad van Toezicht van Santiz heeft zijn komst toegezegd. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Ziekenhuisbaas Chrit van Ewijk is woensdagavond aanwezig op een openbare informatieavond in Groenlo over de toekomst van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Ook de voorzitter van de Raad van Toezicht van Santiz heeft zijn komst toegezegd.
Santiz, het overkoepelende bestuur van het SKB in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem onder leiding van Van Ewijk, wil de acute verloskunde en kinderafdeling van het SKB per 2025 overhevelen naar Doetinchem.
Het is de bedoeling dat het nieuw te bouwen Slingeland Ziekenhuis aan de A18 bij Doetinchem er dan staat.

Veel verzet

Dat voornemen stuit op veel verzet, van de Achterhoekse politiek tot de Tweede Kamer toe en ook minister Bruins van Medische Zorg wil dat Santiz vooralsnog op de rem trapt.
Het SKB moet een volwaardig ziekenhuis blijven, zoals toegezegd door het bestuur van Santiz in 2017 toen de bestuurlijke fusie tussen beide ziekenhuizen tot stand kwam.

Actiegroep

Na de boodschap van Santiz om de twee afdelingen in Winterswijk te sluiten, is een actiegroep voor behoud van een volwaardig SKB ontstaan en die actiegroep heeft de informatieavond voor de burgers van de oostelijke Achterhoek op touw gezet.
De bijeenkomst is woensdagavond 18 december om 20.00 uur in sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo. Inloop vanaf 19.30 uur.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!