Nieuws

Scherpenzeel houdt voorlopig waarnemend burgemeester

Burgemeester Harry de Vries.
Harry de Vries blijft voorlopig waarnemend burgemeester van Scherpenzeel. Partijen uit de gemeenteraad vroegen in een overleg met de provincie juist om de vacature open te stellen. © ANP
SCHERPENZEEL - Harry de Vries blijft voorlopig waarnemend burgemeester van Scherpenzeel. Partijen uit de gemeenteraad vroegen in een overleg met de provincie juist om de vacature open te stellen.
Voordat een nieuwe burgemeester kan worden aangesteld, moet de gemeente eerst orde op zaken stellen, aldus de provincie. De gemeente moet zorgen voor 'voldoende bestuurskracht en een toekomstvisie op regionale samenwerking.'
Gedeputeerde Staten willen uiterlijk half januari van het nieuwe college weten hoe ze dit gaan aanpakken. In de loop van 2020 zal commissaris van de Koning John Berends een besluit nemen over de burgemeestersvacature.
De gemeenteraad besloot maandag zelfstandig te blijven. Een mogelijke fusie met de gemeente Barneveld was daarmee definitief van de baan. Het besluit leidde tot het vallen van het college en het vormen van een nieuwe coalitie met Gemeentebelangen Scherpenzeel (GBS) en SGP.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!