Nieuws

Paardenopvang in Harreveld overladen met reacties, nog geen geschikte locatie gevonden

Gerrit Simmelink uit Harreveld vangt mishandelde en getraumatiseerde paarden op. Nadat hij na een ongeval met zijn paard werd afgekeurd staat zijn leven in het teken van de dieren. Het is zijn manier van leven. Maar het gaat nu even wat minder. Een oplossing is er nog altijd niet voor Gerrits stal. © Omroep Gelderland
HARREVELD - Gerrit Simmelink uit Harreveld vangt mishandelde en getraumatiseerde paarden op. Nadat hij na een ongeval met zijn paard werd afgekeurd staat zijn leven in het teken van de dieren. Het is zijn manier van leven. Maar het gaat nu even wat minder. Een oplossing is er nog altijd niet voor Gerrits stal.
De paarden moeten namelijk verdwijnen op de plek waar Gerrit nu zit. 'Ik heb een aangetekende brief gekregen waarin staat dat ik opzoek moet naar een nieuwe locatie en niet langer kan blijven', vertelt hij in het programma Kerst Vier Je Samen. Een nieuwe locatie is zo 1-2-3 niet gevonden.
De tekst gaat verder onder de video:
Paardenopvang in Harreveld krijgt een speciale verrassing - Kerst Vier Je Samen
Bij Gelderland Helpt deed hij een oproep voor een nieuwe locatie voor zijn 20 paarden. Hij zou het liefst een stuk grond van 2 á 3 hectare huren, met een schuur. Gerrit kreeg tientallen reacties en ook reacties via sociale media. Voor Gerrit is het een beetje dubbel.
Hij noemt het hartverwarmend dat er zoveel betrokkenheid is bij zijn opvang, maar alle reacties (en het werk dat hij daarmee heeft) hebben nog niets concreets opgeleverd.

Klein beetje vooruit

Inmiddels is er ook een crowdfundingsactie voor de kosten die de verhuizing met zich mee brengt. In de kerstwensenshow van Omroep Gelderland krijgt Gerrit geen oplossing voor zijn zoektocht naar een nieuwe plek. Maar de steun doet hem veel.
Gerrits: 'Ik wil paarden hier laten revalideren en zorgen dat ze naar een nieuw baasje kunnen. Zo kan ik paarden blijven helpen'. Vrijwilliger Thomas vult aan: 'Gerrit doet het met hart en ziel, dat merk je wel. Als hier paarden komen zie je meteen dat ze zich thuis voelen.'
Alles bij de opvang kost geld. 'Het hooi is erg duur geworden. Met achttien paarden is er veel nodig', legt Gerrit uit. Als verrassing krijgt hij wortels en bezems; geen nieuwe plek dus, maar alle beetjes helpen.
Bekijk hier de hele uitzending van Kerst Vier Je Samen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!