Nieuws

Gebouw op Wageningse campus nog altijd dicht om vreemde geur

Hulpdiensten bij het Atlasgebouw in Wageningen.
Het Atlasgebouw van de Wageningen University & Research (WUR) is donderdag niet toegankelijk voor studenten en medewerkers. In een laboratorium werd woensdagavond een penetrante geur waargenomen en die hangt er nog steeds. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
WAGENINGEN - Het Atlasgebouw van de Wageningen University & Research (WUR) is donderdag niet toegankelijk voor studenten en medewerkers. In een laboratorium werd woensdagavond een penetrante geur waargenomen en die hangt er nog steeds.
De geur heeft zich door het gebouw verspreid. De stankoverlast komt door een chemische reactie in een vat in het laboratorium. 'In het vat begon het te borrelen en dat zorgde voor gasvorming', zegt een woordvoerder van de universiteit. De vloer is afgelopen nacht gereinigd, omdat de chemische stof ook over het vat is gelopen.
Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)
Gebouw op Wageningse campus nog altijd dicht om vreemde geur

Voorzorgsmaatregel

Er waren meerdere mensen in het laboratorium toen de stank ontstond, maar zover bekend hebben zij daar verder geen last van gehad. De ontruiming is volgens de zegsman een voorzorgsmaatregel vanwege de vreemde lucht. 'Je kunt niet zeggen dat het veilig is, als je niet precies weet wat het is.'
Studenten en medewerkers zijn thuis of op een andere plek op de campus aan het werk. 'Het is een onderwijsvrije week, dus er zijn veel ruimtes vrij', zegt hij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!