Nieuws

Er komt een Henk Blankestijnstraat

De Henk blankensteinstraat komt in Kortenoord
De gemeente heeft een aantal nieuwe straten een naam gegeven. Veertien in het plan Kortenoord III en vier in het plan Nudepark II. Alle achttien straten zijn naar Wageningse personen genoemd. Als eerste moeten we natuurlijk de Henk Blankestijnstraat noemen.
WAGENINGEN - De gemeente heeft een aantal nieuwe straten een naam gegeven. Veertien in het plan Kortenoord III en vier in het plan Nudepark II. Alle achttien straten zijn naar Wageningse personen genoemd. Als eerste moeten we natuurlijk de Henk Blankestijnstraat noemen.
Henk Blankestijn werd geboren in Amerongen op 24 juni 1947, maar kwam al snel in Wageningen wonen. In 1978 werd hij raadslid voor de PvdA, om meteen al het volgende jaar wethouder te worden. En dat is hij gebleven tot 2002, dus bijna een kwart eeuw lang! Henk was populair bij zowel zijn achterban als op het stadhuis.
Al direct na zijn overlijden op 20 april 2016 werd gezegd dat er een straat naar Henk Blankestijn genoemd moest worden. Normaal gesproken wordt altijd een jaar of tien na het overlijden gewacht voordat iemand een straat naar zich genoemd krijgt, maar voor Blankestijn is nu een uitzondering gemaakt.
De Henk Blankestijnstraat is straks een beetje een vreemde eend in de bijt: hij ligt in Kortenoord III, dat verder geheel naar Wageningse professoren is genoemd. Maar burgemeester Geert van Rumund had toegezegd dat er spoedig een straat naar de voormalig wethouder en loco-burgemeester genoemd zou worden, en bij voorkeur in de wijk Kortenoord. De straat komt in het verlengde van de Frans Beijerstraat, en is daarmee ook nog gelinkt aan Kortenoord II, waar de straten naar Wageningse voetballers heten. Blankestijn, zelf in zijn jeugd een actief voetballer, was vooral bekend als wethouder sport.
En als “gewone jongen” tussen de hoogleraren is toch ook best mooi?