Instellingen

Ontsnapte tbs'er Ronald van Z. gaat naar Groningen

Ronald van Z., de tbs'er die in oktober ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek, verhuist naar Groningen. Volgende week zal hij zijn intrek nemen in de Mesdagkliniek. Dat laat zijn moeder weten. © Omroep Gelderland
SCHIPHOL - Ronald van Z., de tbs'er die in oktober ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek, verhuist naar Groningen. Volgende week zal hij zijn intrek nemen in de Mesdagkliniek. Dat laat zijn moeder weten.
Begin oktober nam Van Z. (die veroordeeld is voor zedendelicten) de benen. Hij belandde in Parijs en werd daar na een klopjacht gepakt in een internetcafé. Half november plaatse justitie hem vanuit een Franse cel over naar de PI Schiphol. Daar zit hij nog altijd.

Niet terug naar Nijmegen

Het was wachten op een plek waar Van Z. terechtkon. Naar de Pompekliniek wilde hij onder geen beding terug, vertelde hij onlangs in een telefoongesprek met Omroep Gelderland. Hij gaf toen al aan dat hij waarschijnlijk naar Groningen zou gaan.
Eerder noemde zijn toenmalige advocaat Job Knoester een terugkeer naar de Nijmeegse kliniek 'niet wenselijk'. Vanwege zijn ontsnapping krijgt Van Z. voorlopig geen verlof meer. In Groningen kan zijn behandeltraject worden hervat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!