Nieuws

Verder onderzoek naar sneltrein Achterhoek

De provincie Gelderland gaat verder onderzoek doen naar de mogelijke invoering van een RegioExpres in de Achterhoek. De komende anderhalf jaar moet duidelijk worden of de snellere treinverbinding tussen Arnhem en Winterswijk vanaf 2026 kan rijden. © REGIO8
ARNHEM - De provincie Gelderland gaat verder onderzoek doen naar de mogelijke invoering van een RegioExpres in de Achterhoek. De komende anderhalf jaar moet duidelijk worden of de snellere treinverbinding tussen Arnhem en Winterswijk vanaf 2026 kan rijden.
'Een snelle en betrouwbare treinverbinding is voor ons een keiharde voorwaarde om de Achterhoek aantrekkelijk te houden', zegt Rens Steintjes, woordvoerder van de thematafel mobiliteit en bereikbaarheid.
De RegioExpres moet een extra trein worden van Doetinchem naar Arnhem. In september dit jaar werd officieel het vernieuwde dubbeltraject tussen Zevenaar en Didam in gebruik genomen.
Toen sprak gedeputeerde Jan van der Meer zich al uit om het dubbeltraject door te trekken naar Doetinchem om zo de algehele bereikbaarheid verder op te krikken en wellicht een RegioExpres hierover te laten rijden.
De sneltrein moet voor een tijdwinst van een kwartier zorgen tussen Arnhem en de Achterhoek. De kosten van het project worden op ruim honderd miljoen euro geschat. De sneltrein wordt volgens Gelderland een belangrijke aanvulling voor het drukbezette treintraject in de regio, waar dagelijks 21.000 mensen gebruik van maken.