Nieuws

Sander van Alfen van Gemeentebelangen: herindelen Buren is niet aan de orde

De fractievoorzitter van de grootste politieke partij van Buren vindt dat een mogelijke opdeling van Buren niet nodig is. Hij is van mening dat Buren bestuurlijk nog best haar eigen boontjes kan doppen ook al is er nu een bestuurscrisis. "Met een herindeling komen de inwoners van onze gemeente nog meer op afstand te staan dan nu al het geval is. De politiek moet juist dichterbij de mensen komen. We zijn niet voor niets de grootste partij van de gemeente geworden omdat wij juist heel dicht bij onze inwoners staan."
LIENDEN - De fractievoorzitter van de grootste politieke partij van Buren vindt dat een mogelijke opdeling van Buren niet nodig is. Hij is van mening dat Buren bestuurlijk nog best haar eigen boontjes kan doppen ook al is er nu een bestuurscrisis. "Met een herindeling komen de inwoners van onze gemeente nog meer op afstand te staan dan nu al het geval is. De politiek moet juist dichterbij de mensen komen. We zijn niet voor niets de grootste partij van de gemeente geworden omdat wij juist heel dicht bij onze inwoners staan."
Samenwerking in de regio is prima. Daar waar nodig moeten we elkaar versterken en gezamenlijke doelen nastreven. Regionaal zijn er echter ook grote verschillen waar elke gemeente zelf mee om moet gaan.
Als het aan Van Alfen ligt komt de sporthal in Maurik alsnog zo snel mogelijk. Van Alfen staat ook open voor een gesprek met Bibliotheek Rivierenland om weer aan te sluiten bij deze regionale organisatie. "Als men maatwerk kan leveren en een eerlijke prijs neerlegt, waarom dan niet?", zo liet hij weten in het programma Het Koetshuis van RegioTV Tiel.