Nieuws

Honderden kilo's zwaar vuurwerk in Arnhemse woonwijk, EOD opgeroepen

ARNHEM - De politie heeft woensdag in Arnhem een grote partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. In een woonwijk in Elderveld werd zo'n 866 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen.
Het vuurwerk 'ligt natuurlijk niet volgens de voorschriften opgeslagen', schrijft de politie Arnhem-Zuid op Facebook. 'Als het mis was gegaan, was er een groot aantal huizen zwaar beschadigd geweest, met hierbij erg veel risico voor bewoners.'
Tekst gaat verder onder de foto.
De politie heeft woensdag in Arnhem een grote partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. In een woonwijk in Elderveld werd zo'n 866 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. © Politie Arnhem-Zuid

Man (41) aangehouden

Met een deel van het vuurwerk is geknoeid, wat de kans op ongelukken zou vergroten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam naar de woning aan de Lissestraat om dit vuurwerk veilig te stellen.
Het vuurwerk lag opgeslagen in een garagebox. De 41-jarige bewoner is aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie.
Rond deze tijd van het jaar stuit de politie vaker op grote partijen illegaal vuurwerk. Zo werden recent al honderden kilo's gevonden in woningen in Harderwijk en Joppe.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!