Nieuws

Arnhem trekt half miljoen uit voor zonnepanelen en andere energiemaatregelen

Het stadsbestuur van Arnhem stelt 500.000 euro beschikbaar voor Arnhemmers om energiemaatregelen te nemen in hun woning. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanleg van zonnepanelen of isolatiemaatregelen. © gemeente Arnhem
ARNHEM - Het stadsbestuur van Arnhem stelt 500.000 euro beschikbaar voor Arnhemmers om energiemaatregelen te nemen in hun woning. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanleg van zonnepanelen of isolatiemaatregelen.
Dat geld is beschikbaar via een zogenoemde duurzaamheidslening. Het huidige budget van drie miljoen euro is nagenoeg op.
De afgelopen anderhalf jaar hebben zo'n 350 Arnhemse huishoudens duurzame maatregelen genomen. Zo zijn er in ieder geval 5000 zonnepanelen geplaatst en zijn bij ongeveer 40 huishoudens andere energiemaatregelen genomen.
De gemeente Arnhem verwacht met het extra beschikbare geld nog vier maanden duurzaamheidsleningen kunnen worden verstrekt. Deze periode dient als overbrugging voor een nieuwe regeling die in voorbereiding is: de toekomstbesteding wonen lening. Met die lening kunnen meer inwoners geld lenen voor energiemaatregelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!