Nieuws

Dodelijk ongeluk in Eibergen mogelijk door mobiel achter stuur

Een 48-jarige automobiliste die ervan wordt verdacht in september vorig jaar in Eibergen een dodelijk ongeval te hebben veroorzaakt, zou met haar mobiele telefoon zijn bezig geweest. Dat bleek donderdag bij de rechtszaak tegen de vrouw uit Zutphen. © ANP (archief
EIBERGEN - Een 48-jarige automobiliste die ervan wordt verdacht in september vorig jaar in Eibergen een dodelijk ongeval te hebben veroorzaakt, zou met haar mobiele telefoon zijn bezig geweest. Dat bleek donderdag bij de rechtszaak tegen de vrouw uit Zutphen.
De bestuurster zou de telefoon hebben vastgehouden en het toestel hebben gebruikt tijdens het rijden. Volgens het Openbaar Ministerie is ze op de kruising van de Groenloseweg met de Klaashofweg en Rekkenseweg door het rode verkeerslicht gereden. 
Daar botste ze op een fietsster, die - bij voor haar groen licht - net de Groenloseweg overstak. Het 71-jarige slachtoffer uit Eibergen raakte ernstig gewond en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!