Nieuws

Politie kan woningen in Lunteren en Ede zomaar binnenlopen

Politieagenten in Lunteren zijn dinsdagavond preventief meerdere woningen in Lunteren en Ede binnengegaan. In samenwerking met het team handhaving van de gemeente Ede, wijkbewoners en leden van buurtpreventieteams werd met een wittevoetjesactie gekeken hoe goed inwoners hun woningen beveiligen. © Omroep Gelderland
LUNTEREN - Politieagenten in Lunteren zijn dinsdagavond preventief meerdere woningen in Lunteren en Ede binnengegaan. In samenwerking met het team handhaving van de gemeente Ede, wijkbewoners en leden van buurtpreventieteams werd met een wittevoetjesactie gekeken hoe goed inwoners hun woningen beveiligen.
Meerdere inwoners lieten deuren van slot of hadden deuren en ramen openstaan. In woningen waar agenten gemakkelijk binnenkwamen, lieten zij een papieren witte voetafdruk achter met de tekst 'deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn'. Daarmee wordt inwoners op het hart gedrukt alerter te zijn op eventuele insluipers of inbrekers. 
Als de agenten en handhavers kwaad in de zin hadden gehad, hadden ze hun slag kunnen slaan. 'Portemonnees, fietssleutels, autosleutels... spullen die we zomaar konden pakken', laat de wijkagent van Lunteren weten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!