Nieuws

Handbalsters met Arnhemse Polman naar halve finales op WK

Estavana Polman tegen Zuid-Korea
Estavana Polman heeft zich met de handbalvrouwen gekwalificeerd voor de halve finales op het WK. © ANP
KUMAMOTO - Estavana Polman heeft zich met de handbalvrouwen gekwalificeerd voor de halve finales op het WK.
In het Japanse Kumamoto won Oranje woensdag de laatste groepswedstrijd met 40-33 van Zuid-Korea. Daarmee kwam Nederland op zes punten, één meer dan Duitsland.
De Duitsers konden Nederland nog uit de halve finales houden, maar slaagden er niet in gelijk te spelen tegen Noorwegen. Die wedstrijd eindigde woensdag in 32-29.

Vrijdag tegen Rusland

Oranje eindigde achter de Noren als tweede in de poule. De handbalsters mogen daardoor vrijdag in de halve finale aantreden tegen olympisch kampioen Rusland, de enige ploeg die dit WK alle wedstrijden heeft gewonnen.
De Arnhemse Estavana Polman is als midden opbouwster een belangrijke speelster in de ploeg. Ze scoorde tegen Zuid-Korea zeven keer. Dione Housheer uit Ulft komt nauwelijks in actie. Nederland is door de prestaties op dit WK sowieso al geplaatst voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi volgend jaar. En directe kwalificatie voor de Spelen is ook nog mogelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!