Nieuws

Tweede Kamer wil afdelingen in ziekenhuis Winterswijk behouden

De Tweede Kamer steunt een motie van de SP voor behoud van een volwaardig Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Minister Bruins van Zorg moet er voor zorgen dat de acute verloskunde en kinderafdeling voor het SKB behouden blijven. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De Tweede Kamer steunt een motie van de SP voor behoud van een volwaardig Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Minister Bruins van Zorg moet er voor zorgen dat de acute verloskunde en kinderafdeling voor het SKB behouden blijven.
Santiz, het overkoepelende ziekenhuisbestuur, wil beide afdelingen per 2025 naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem overhevelen.
De motie werd ingediend door Henk van Gerven en Maarten Hijink van de SP. De laatste is geboren in Bredevoort en weet uit eigen ervaring hoelang je erover doet om van Winterswijk in Doetinchem te komen. Vanuit het buitengebied in Winterswijk is Doetinchem bijna niet in de vastgestelde limiet van 45 minuten te halen en dat maakt het SKB tot een zogenaamd 'gevoelig' ziekenhuis.
Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is 'blij' met de aangenomen motie. Hij gaat volgende week dinsdag met een delegatie vanuit Winterswijk naar Den Haag om minister Bruins bij te praten over de situatie rond het SKB.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!