Nieuws

Cel en tbs voor poging tot doodslag op agenten in loverboyzaak

Een 24-jarige Nijmegenaar die terecht stond in een grote loverboyzaak is dinsdag vrijgesproken van mensenhandel van vijf vrouwen. Wel is hij veroordeeld tot 30 maanden cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag op twee politieagenten, zich verzetten tegen zijn aanhouding, heling en verboden wapenbezit. © Luuk Merkus/Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 24-jarige Nijmegenaar die terecht stond in een grote loverboyzaak is dinsdag vrijgesproken van mensenhandel van vijf vrouwen. Wel is hij veroordeeld tot 30 maanden cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag op twee politieagenten, zich verzetten tegen zijn aanhouding, heling en verboden wapenbezit.
Het Openbaar Ministerie noemde de zaak 'een van de grootste loverboyzaken van Nederland.'  Een andere verdachte kreeg eerder ook al tweeënhalf jaar cel.
Volgens de rechtbank kan niet bewezen dat de 24-jarige Nijmegenaar zich schuldig maakte aan mensenhandel. Ook is hij vrijgesproken van de oplichting, afpersing of afdreiging van de vijf vrouwen. Volgens de officier van justitie wilde de man de vijf vrouwen uitbuiten door hen telefoonabonnementen te laten afsluiten of hen criminele activiteiten voor hem te laten verrichten.

Doodsangsten uitgestaan

De rechtbank acht wel bewezen dat de man op 19 januari in Druten heeft geprobeerd een politieauto met hierin twee agenten van de weg af te drukken. Na 800 meter lukte dat ook. Volgens de rechtbank hebben de agenten doodsangsten uitgestaan.
Verder pleegde de Nijmegenaar meerdere misdrijven. Zo stal hij drie motoren, een scooter, een telefoon en meerdere pinpassen. Met die pinpassen pinde hij meerdere keren geld. 

Omvangrijk strafblad

Vanwege de ernst van zijn misdrijven en zijn omvangrijke strafblad heeft de man ook tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. De opgelegde straf is wel lager dat door de officier van justitie was geëist, omdat de rechtbank tot veel minder bewezen feiten komt.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!