Nieuws

'Sluit jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep nog niet'

Als het aan vakbond FNV Zorg en Welzijn ligt sluit de Hoenderloo Groep voorlopig nog niet. De bond heeft aan de overkoepelende zorgorganisatie Pluryn gevraagd om de sluiting uit te stellen. © De Hoenderloo Groep
HOENDERLOO - Als het aan vakbond FNV Zorg en Welzijn ligt sluit de Hoenderloo Groep voorlopig nog niet. De bond heeft aan de overkoepelende zorgorganisatie Pluryn gevraagd om de sluiting uit te stellen.
Begin deze maand maakte Pluryn bekend dat sluiting 'onvermijdelijk' is vanwege een tekort van 4 miljoen euro op de begroting. Daarnaast zou er achterblijvende kwaliteit van zorg op de locaties zijn. Maar volgens vakbond FNV zijn veel medewerkers niet overtuigd van de noodzaak om nu te moeten sluiten.
'Er is vooralsnog onvoldoende openheid van het bestuur over de financiële resultaten van de Hoenderloo Groep en Pluryn en van de inspecties van de overheid', aldus de zorgbond.
Bij de Hoenderloo Groep verblijven op dit moment ruim 200 jongeren, van wie een deel zeer complexe problematiek heeft of door de rechter in een instelling is geplaatst. Volgens de organisatie wordt de komende maanden met elke jongere en diens familie naar een andere opvangplek gezocht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!