Nieuws

Gescheiden van woning maar niet van hart; Johan (84) verrast met kerstboom

WESTERVOORT - 'Waar is dat aan te danken', vraagt de 84-jarige Johan zich af, wanneer Sonja Booms met een kerstboom voor zijn deur staat. Een goede buur is beter dan een verre vriend, ook in Westervoort.
Rieke Verheijen zag de kerstboomactie voorbij komen en gaf haar buren op. De vrouw van Johan, Lucy van de Graaf, is licht dementerend en woont daardoor deels in een verzorgingshuis. Omdat de kinderen van het echtpaar ver weg wonen, komt veel van de zorg op Johans schouders terecht.
Johan haalt haar vaak op om de middag samen door te brengen. 'Ik houd ontzettend veel van Johan en kruip graag dicht tegen hem aan', vertelt Lucy aan Sonja.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder
Kerstbomenactie - Gescheiden van woning maar niet van hart
Het is niet makkelijk om na 58 jaar huwelijk gescheiden te leven. De buren zagen dat Johan geen tijd had om een mooie boom neer te zetten, vandaar dat ze Johan daarmee verraste. 'Geweldig en onvoorstelbaar zo mooi als hij is', reageert de Johan enthousiast.
We geven deze decembermaand nog véél meer kerstbomen weg. Bekijk hier alle bijzondere verhalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!