Nieuws

Extra vuurwerkvrije zone in Ede

Foto ter illustratie: Omroep Gelderland
De gemeente Ede breidt het aantal vuurwerkvrije zones uit. In totaal zijn er nu elf locaties waar met oud en nieuw niet mag worden afgestoken.
EDE - De gemeente Ede breidt het aantal vuurwerkvrije zones uit. In totaal zijn er nu elf locaties waar met oud en nieuw niet mag worden afgestoken.
Er waren al een aantal vuurwerkvrije zones in tunnels, rond het ziekenhuis, hospices en de twee kinderboerderijen. Voor de komende jaarwisseling wordt het terrein van de historische Keetmolen daaraan toegevoegd.  
De Keetmolen is een rijksmonument met een rieten dak waardoor er een verhoogde kans op brandgevaar is, meent de gemeente. 

Elf vuurwerkvrije zones

In totaal telt de gemeente nu elf vuurwerkvrije zones (zie kaart) waar met oud en nieuw tussen 18.00 en 2.00 uur geen vuurwerk mag worden afgestoken. Overigens is zogeheten fop- en schertsvuurwerk, zoals sterretjes en knaltouwtjes, uitgezonderd.
De elf vuurwerkvrije zones in de gemeente Ede zijn: ziekenhuis Gelders Vallei, hospice De Olijftak, hospice Bennekom, zorginstelling de Herbergier Ede, kinderboerderij De Oude Hofstede, kinderboerderij De Proosdij, de fiets- en voetgangerstunnel op het Somapad onder het spoor, omgeving station Ede-Wageningen, de fietstunnel onder de N224, de fiets- en voetgangerstunnel onder de N224 bij winkelcentrum Parkweide en het terrein van De Keetmolen.