Nieuws

Vier Gelderlanders opgepakt in onderzoek naar criminele drugsorganisatie

Het drugslab in België.
In een onderzoek naar de grootschalige productie en handel in synthetische drugs heeft de politie dinsdagochtend vier Gelderlanders en een man uit Brabant aangehouden. Vier woningen en drie autobedrijven worden doorzocht. Daarbij is een partij amfetamine aangetroffen. © politie via Opsporing Verzocht
TIEL - In een onderzoek naar de grootschalige productie en handel in synthetische drugs heeft de politie dinsdagochtend vier Gelderlanders en een man uit Brabant aangehouden. Vier woningen en drie autobedrijven worden doorzocht. Daarbij is een partij amfetamine aangetroffen.
De verdachten die zijn opgepakt, zijn een 62-jarige Culemborger, drie mannen uit Tiel (18, 37 en 38 jaar) en een man van 59 uit Geffen. Ze zouden deel hebben uitgemaakt van een criminele organisatie die zich onder meer bezighield met de productie van synthetische drugs. 
De 18-jarige man die is aangehouden wordt er niet van verdacht onderdeel uit te maken van het drugsonderzoek, 'maar hij vloog uit de bocht toen zijn vader werd aangehouden', zo meldt de politie dinsdagmiddag op Radio Gelderland.
Luister hier naar het gesprek met de politie op Radio Gelderland:

Drie doden in drugslab

De bende was onder meer actief in een drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel, waar eind januari drie dode mannen werden aangetroffen. De Brabanders hadden kennelijk te veel koolmonoxide binnengekregen wat hen fataal was geworden. 
Opsporing Verzocht besteedde uitgebreid aandacht aan deze zaak:
Eerder werden al twaalf andere verdachten opgepakt, van wie er nog acht vastzitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!