Nieuws

Gemeente voert controle uit op vakantiepark Doornspijk

De gemeente Elburg voert vandaag samen met de politie een controle uit op park de Scheepsbel in Doornspijk. © LOEmedia
DOORNSPIJK - De gemeente Elburg voert vandaag samen met de politie een controle uit op park de Scheepsbel in Doornspijk.
Eén van de punten uit het gezamenlijk integraal veiligheidsplan voor de gemeenten op de Noord-Veluwe is de leefbaarheid van vakantieparken/revitalisering vakantieparken. Een ander speerpunt is het aanpakken van ondermijning. Gemeente Elburg werkt hierin nauw samen met het Ariadneproject, een samenwerkingsproject van gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en provincie in Gelderland. Dit project verzamelt de nodige informatie en biedt ondersteuning bij toezicht en handhaving.
Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)
Gemeente voert controle uit op vakantiepark Doornspijk
Vandaag wordt een integrale controle uitgevoerd op bewoningsvormen en bewoners. Elburg wil dat het recreatiepark gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is, namelijk recreëren. Bij de acties wordt iedereen die het vakantiepark verlaat gecontroleerd en worden de recreatiewoningen bezocht.
Doel van vandaag is het controleren en handhaven op ongewenste situaties, zoals woonsituaties die strijdig zijn met bestemmingsplannen, zorgmijders en andere misstanden. Ondermijning nestelt zich steeds meer lokaal, dit willen we tegengaan en terugdringen. Integrale controles als deze helpt ons om ondermijning te bestrijden