Nieuws

Zorgcentrum Anker heeft grootse plannen voor nieuwe zorgtuin

Op steeds meer plekken in Nederland zie je zorgtuinen ontstaan. Zorgtuinen zijn tuinen waarin kwetsbare ouderen elkaar kunnen ontmoeten en veilig kunnen genieten van de mooie natuur. In zorgtuinen worden alle zintuigen van mensen geprikkeld en hun levensvreugde en gevoel van eigenwaarde nemen toe. Bestuurder Dick van Bodegraven vertelt: “Een mooie en veilige tuin biedt onze bewoners ruimte voor beleving, beweging en ontmoeting. Veel van hen zijn in een groene omgeving opgegroeid en we bieden hun graag de kans om hier ook op hun oude dag volop van te genieten. Maar dat kan helaas niet in onze huidige tuin… Daarom hebben we mooie plannen ontwikkeld voor een nieuwe.”
KESTEREN - Op steeds meer plekken in Nederland zie je zorgtuinen ontstaan. Zorgtuinen zijn tuinen waarin kwetsbare ouderen elkaar kunnen ontmoeten en veilig kunnen genieten van de mooie natuur. In zorgtuinen worden alle zintuigen van mensen geprikkeld en hun levensvreugde en gevoel van eigenwaarde nemen toe. Bestuurder Dick van Bodegraven vertelt: “Een mooie en veilige tuin biedt onze bewoners ruimte voor beleving, beweging en ontmoeting. Veel van hen zijn in een groene omgeving opgegroeid en we bieden hun graag de kans om hier ook op hun oude dag volop van te genieten. Maar dat kan helaas niet in onze huidige tuin… Daarom hebben we mooie plannen ontwikkeld voor een nieuwe.”
Voor veel senioren is aanraking belangrijk. De nieuwe Ankertuin gaat daarin voorzien. Er komt een dierenverblijf waar ongeveer acht maanden per jaar geiten, schapen, kippen en konijnen rondlopen. De bewoners van het Anker en een aantal vrijwilligers gaan hier samen voor zorgen. Daarnaast kunnen bewoners in aanraking komen met allerlei geuren en kleuren van bloemen en planten die ze vaak nog van vroeger kennen. Ook komt er een gedeelte met een rolstoelvriendelijke moestuin waarin onder andere streekproducten worden geteeld.
Van Bodegraven geeft verder aan: “Wij gunnen onze bewoners van harte deze mooie en veilige plek waar ze kunnen ontspannen, bewegen, beleven én herinneringen kunnen ophalen. Een open plek die in verbinding staat met de buitenwereld. Maar dat kunnen we niet alleen. Dat laat ons zorgbudget helaas niet toe. We willen het geld dat hiervoor nodig is bij elkaar brengen met particulieren, ondernemers en fondsen. Het enthousiasme is groot. Een drietal fondsen heeft inmiddels al een toezegging gedaan en we krijgen ook positieve reacties van ondernemers. Sommige ondersteunen ons in natura en anderen geven geld. Daar zijn we heel blij mee en we hopen dat er nog veel volgen!” wilt u ook uw steentje bijdragen? Kijk dan op www.ankertuin.nl.