Nieuws

Vitesse en Feyenoord scoren beiden niet in foutenfestival

Vitesse heeft onder leiding van interim-trainer Joseph Oosting in Gelredome met 0-0 gelijkgespeeld tegen Feyenoord in een wedstrijd die veel weg had van een foutenfestival. © RTV Arnhem
ARNHEM - Vitesse heeft onder leiding van interim-trainer Joseph Oosting in Gelredome met 0-0 gelijkgespeeld tegen Feyenoord in een wedstrijd die veel weg had van een foutenfestival. Foto: Omroep Gelderland
In de eerste helft ontvouwde zich, ondanks fouten aan beide kanten, een aantrekkelijk duel. Het meest opvallende moment was de ingreep van de VAR na bijna tien minuten, toen Vitesse een penalty kreeg nadat Riechedly Bazoer omver werd geduwd door Feyenoord-keeper Nick Marsman.
De penalty die door Tim Matavz werd genomen werd gestopt door Marsman. Even leek het erop dat de penalty opnieuw genomen moest worden, maar dat werd door de VAR teruggedraaid.
Een paar minuten later raakte Bazoer de lat voor Vitesse. Ook Feyenoord kreeg kansen, maar doordat zowel Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis als Jens Toornstra (bal op de lat) hun vizier niet op scherp hadden staan bleef het 0-0. Een fraaie actie van Navarone Foor leverde Vitesse ook niets op.
Na rust nam Vitesse het initiatief, maar dat offensief ebde na een minuut of tien spelen weg. Daarna bepaalde Feyenoord het spel en kwam Vitesse een paar keer goed weg. Zo was er een uitstekende redding van Pasveer en leek Feyenoord op 0-1 te komen nadat Sinisterra raak schoot nadat Kökcü de lat raakte. De Feyenoorder stond echter in buitenspelpositie.
Vitesse had grote moeite om een fatsoenlijke aanval op te zetten en Feyenoord was te gehaast om de kansen te benutten. Zo eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0.