Nieuws

Doetinchemmer heeft gekoesterd aandenken aan 'mama' weer terug

Doetinchemmer Ron Buitink is een blij man, want de verloren armband met daarin de vingerafdruk van zijn overleden moeder is weer terecht. Dat meldt Buitink zaterdag, ruim een week nadat hij het sieraad kwijtraakte. © Elles Buitink
DOETINCHEM - Doetinchemmer Ron Buitink is een blij man, want de verloren armband met daarin de vingerafdruk van zijn overleden moeder is weer terecht. Dat meldt Buitink zaterdag, ruim een week nadat hij het sieraad kwijtraakte.
De gekoesterde armband zat ineens niet meer op Buitink's pols toen hij op vrijdag 29 november terug kwam van een optreden van volkszanger Tinus Hoekstra bij Club 22-24 in Doetinchem. Hij plaatste snel een oproep op Facebook met het verzoek uit te kijken naar de armband, een zwarte leren band met een stalen sluiting met daarop de vingerafdruk en het woord 'mama'. Een ander aandenken aan zijn moeder had Ron niet, want zij stelde haar lichaam ter beschikking aan de wetenschap.
Aan de zoektocht kwam zaterdag een einde; het sieraad bleek gevonden bij de club. 'Een week later en ook niet meer verwacht heeft een eerlijke vinder ervoor gezorgd dat ik hem weer terug heb! Helaas had zij geen Facebook, maar door jullie hulp is hij terecht!', schrijft Buitink op Facebook. Zaterdag haalde hij het sieraad op bij de eerlijke vinder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!